Latex Verzorging

Zo lang mogelijk plezier van je latex kleding
Wanneer je een latex kledingstuk hebt aangeschaft wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Met de juiste behandeling en verzorging gaat je latex jaren mee. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Bij SublieM gebruiken we graag de producten van Vivishine. Hieronder lees je hoe je deze producten het best kunt gebruiken en geven we je diverse tips & tricks voor het aantrekken, wassen en bewaren van latex.
Aan- en uittrekken
Latex kleding is soms moeilijk aan en uit te trekken maar met de volgende tips gaat het een stuk makkelijker. Wees voorzichtig met lange of scherpe nagels en scherpe randen van sieraden, het beste is om je sieraden even af te doen. Smeer jezelf en de binnenzijde van het kledingstuk in met Vividress. Het makkelijkst is om je kledingstuk bij elkaar te vouwen, zoals je dat ook doet met een panty, en dan in je kledingstuk te stappen. Controleer of alle naden op de juiste plek zitten zodat je het kledingstuk eenmaal aan niet meer hoeft te draaien. Trek het vervolgens voorzichtig en met gebruik van je volledige handpalmen naar boven. Kijk hierbij uit dat je niet alleen met je vingertoppen trekt om blijvende vingerafdrukken en scheuren te voorkomen. Als het kledingstuk op de juiste plek zit kun je het met je hand eronder hier en daar nog wat verplaatsen totdat het goed en comfortabel aanvoelt. Het uittrekken van je kledingstuk gaat een stuk makkelijker; rol het kledingstuk voorzichtig naar beneden en stap er uit. Bovenstaande is natuurlijk niet of maar gedeeltelijk van toepassing als er in je kledingstuk een rits zit. Dan kun je, na het insmeren, met behulp van de rits makkelijk het kledingstuk aantrekken en dichtritsen.
Wassen
Na het dragen wil je je latex natuurlijk schoonmaken. Stop latex nooit in de wasmachine! Het wassen van latex doe je het best door in een emmer een sopje te maken met Viviclean en lauwwarm water. Viviclean heeft een desinfecterende en antibacteriele werking en zorgt dat alle zweet en rookluchtjes uit je kledingstuk verdwijnen. Viviclean is parfumvrij en dermatologisch getest.

Opbergen
Latex is gevoelig voor licht en vocht. Zorg er dus voor dat je je kledingstukken op een donkere en droge plaats bewaard. Het beste is om je kleding in een kledingzak in de kast te hangen. Zorg er hierbij voor dat je geen donkere en lichte kledingstukken tegen elkaar aanhangt zodat kleuren niet op elkaar kunnen afgeven. Gebruik brede plastic hangers om vouwen in het latex te voorkomen.
Tot slot
Latex is een gevoelig materiaal dat makkelijk verbrand, wees dus voorzichtig met sigaretten en vallende as om gaten in je kleding te voorkomen. Bewaar je latex op een koele, droge, donkere plek en vermijd warmtebronnen en direct zonlicht. Kijk uit met lange of scherpe nagels en scherpe randen van sieraden. Metalen zoals koper en brons kunnen vlekken veroorzaken in het latex, zo ook make-up en parfum. Zorg dus voor schone handen als je je latex aanraakt.

Wanneer je deze regels in acht neemt, kun je jaren lang plezier hebben van je latex kleding!